Cirosunu 2 yılda yüzde 600’ün üzerinde artırarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında 18’inci olan Bursalı mühendislik firması Mubitek’in Üst Düzey Yöneticisi Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, yenilikçi anlayışları kapsamında gelecek için insana yatırım yapmaya devam edeceklerini söyledi.

2 yılda yüzde 602 büyüme göstererek ilk 100 şirket arasında 18’inci olan Mubitek’in ödülünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde düzenlenen törende Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un elinden alan Mubitek Üst Düzey Yöneticisi Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, ‘Gelecek İçin İnsana Yatırım’ mottosuyla mühendislik alanında yürüttükleri çalışmaları ve hedeflerini BTSO Ekonomi’ye anlattı.

‘İNOVATİF ÇÖZÜMLER GELİŞTİRİYORUZ’

Yaklaşık 20 yıllık tecrübesiyle kalıp tasarımı ve üretimi, ürün tasarımı ve tasarım program yazılımları konularında faaliyet gösteren Mubitek’in yenilikçi teknolojiler ve inovatif çözümler geliştirerek müşterilerine yönelik hizmetlerini sürdürdüğünü kaydeden Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “Bursa’da mühendislik alanında ‘Gelecek İçin İnsana Yatırım’ mottosuyla çalışan firmamız, cirosunu 2 yılda yüzde 602 oranında artırarak Türkiye’nin en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi arasında 18’nci sırada yer alma başarısını gösterdi. Bu, bizleri ziyadesiyle gururlandırdı” diye konuştu.

‘BAŞARIMIZ, BURSA’NIN VİZYONU SAYESİNDE’

Mubitek’in çıktığı başarı basamaklarının kurumdaki inovasyon kültürüne bağlı olduğunu da belirten  Dr. Gül Çiçek Zengin Bintaş, “Çoğunluğun yüksek lisans mezunlarından oluşan ekibimizde tasarım odaklı düşünme metodolojisini ürünlerimize entegre ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yenilikçi teknolojilere bağlı olarak inovasyon kültürümüz kapsamında trendlerin yakın takipçisi olarak üretiyoruz. Kaliteli çalışmalarımız ve Ar-Ge faaliyetlerimiz ile ciromuzu 5 kat artırmamızda sanayi kenti Bursa’da yer almamızın büyük avantajları oldu. Bu başarıda, kentimizin ve Bursamızın vizyonunun katkıları var” dedi. Mubitek’te Endüstri 4.0’a uygun bir altyapıya kavuşmak için Ar-Ge, inovasyon çalışmalarına 2022 yılında devam edeceklerini de belirten Bintaş, “Sektörümüze kazandırdığımız ilkler, enler ve ödüller ile anılarak, 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı ve Ticaret Bakanlığı nezdinde düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi-İnovaLİG Yarışması’da İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü Kategorisi’nde de ikincilik ödülü aldık. Başarılarımızla gurur duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

‘BTSO AKADEMİ ÇOK BAŞARILI’

İleri teknolojili yatırımın hedeflendiği BTSO’nun vizyon projelerinden Bursa Teknoloji Sanayi Bölgesi’nin (TEKNOSAB) sanayi kenti Bursa’da bilişim sektöründeki gelişmeleri hızlandıracak nitelikte olduğunu da vurgulayan Bintaş, şunları söyledi: “TEKNOSAB, teknoloji ihracatının gerçekleştirilmesi için önemli bir merkez olacak. Bunun yanında bir akademisyen olarak BTSO Akademi’nin de iş dünyasına önemli yetkinlikler kazandırdığını ifade etmek istiyorum. Uzay-havacılık alanında hayata geçirilen GUHEM de çocuklarımıza ve gençlerimizi bilimi sevdirdi. BTSO’nun kentimize ve vatandaşlarımıza sağladığı emekler yadsınamaz.”