Günümüzde bir e-ticaret şirketinin başarılı olabilmesi için modern zamanların hızına ayak uydurması gerekmektedir. Şimdi, 2024 yılında online ticaretin nasıl gelişeceğine dair öngörülerimize ve e-ticaretin geleceğini şekillendirebilecek bazı yeni trendlere daha yakından bakmalıyız. Bu makalede, sizler için dünyadaki bazı önemli fikir ve düşünce kuruluşlarının yaptığı çalışmalardan derlediğim notları paylaşmak ve e-ticaretin geleceğini yeniden tanımlamaya aday olan bazı olası dönüştürücü trendleri hakkında bilgi vermek istedim. İleri teknolojilerden tüketici odaklı yeniliklere kadar, önümüzdeki yılın öne çıkan beklentilerine dair bir perspektif sunmaya çalışacağım

• Artırılmış Gerçeklik (AR) Alışveriş Deneyimleri

Artırılmış gerçeklik ile alışveriş, sanal dünyayı gerçek dünya ile birleştiren bir teknolojidir. Bu teknoloji sayesinde kullanıcılar, fiziksel mağazalara gitmeden ürünleri deneyebilir, inceleyebilir ve satın alabilirler. Bu nedenle markalar, tüketici ihtiyaçlarına uygun şekilde, etkileşimli artırılmış gerçeklik teknolojileri üzerine çalışıyor. 2024 yılı için en heyecan verici trend kesinlikle Artırılmış Gerçeklik (AR) üzerine olacaktır. Gelişmiş kullanıcı arayüzleri ile donatılmış etkileyici artırılmış gerçeklik sistemleri, çevrimiçi mağaza deneyimini daha heyecan verici hale getirecektir. Alışveriş yapanların giyimden ayakkabıya, makyajdan mobilyaya ürünleri sanal olarak denemelerine, kişiselleştirmelerine veya görselleştirmelerine olanak tanıyan artırılmış gerçeklik deneyimleri, bu teknolojiyi etkin kullanabilen markalar için oyun kurallarını değiştirme potansiyeline sahip olacak. Artan etkileşim, müşteriler arasında güven oluşturacak ve böylece iade oranlarını azaltarak hem müşteriler hem de e-ticaret şirketleri için kazan-kazan bir durum yaratacaktır. Buna ek olarak kullanıcılar, internet üzerinden alışveriş yaparken canlı geri bildirim ve duyusal geliştirme ile herhangi bir ürünü fiziksel olarak dokunuyormuş gibi hissedecekler. Bu sayede, internet alışverişi önümüzdeki dönemlerde mağazada alışveriş yapma deneyimini yaşatabilecek.

• Yapay Zeka (AI) Destekli Veri Analizi ile Hiper Kişiselleştirme

2024 yılında, gelişmiş yapay zekâ destekli kişiselleştirme, basit ürün önerilerini önemli ölçüde aşacaktır. İlerleyen zamanlarda, gerçek zamanlı davranışsal ortama dayalı olarak kendi oluşturulan algoritmik AI, geçmiş alışveriş deneyimleri için fantastik, kişiselleştirilmiş deneyimler sunacak. Kişiselleştirme, e-ticarette müşteri etkileşimini ve geliri derinden etkileyen önemli bir stratejidir. Ancak son gelişmeler ışığında veri analitiği ve toplanan bol miktarda veri kullanılarak, şirketler mağazalarını müşterilerinin belirli isteklerini karşılayan bir noktaya dönüştürebilir. Örneğin, ürün fiyatlandırması gibi pazarlama mesajları, her müşterinin belirli tercih profiline uyacak şekilde içeriği eşleme üzerine dayanacaktır. Bu şekilde, tahmin analitiği kullanarak firmalar, ürünlerinin gelecekteki taleplerini öngörebilecek ve yeterince önce ayarlamalar yapabilecekler. Bu, müşteri sadakatine bağlı olarak artan müşteri sayısına yol açacaktır. Öte yandan, her sektörde yapay zekâ ile otomatize edilebilecek ve hızlıca finansal etki yaratabilecek kullanım alanları bulmak mümkün olacak özellikle diyalogsal yapay zekâ, geleneksel müşteri hizmetleri modellerinin karşılaştığı zorluklara bir çözüm olarak karşımıza çıkıyor. Bu noktada önemli olan İnsan ve yapay zekâ arasındaki işbirliği, hangi soruların yapay zekâ tarafından yanıtlanacağı veya hangi soruların insanlara devredileceği dikkate alınarak çok net bir şekilde tanımlanması olacağını düşünüyorum. 

• Sürdürülebilir E-Ticaret Uygulamaları

Günümüzde sıkça duyduğumuz bir terim olan ‘sürdürülebilirlik’, adından da anlaşılacağı gibi dünya genelinde tüm canlıların sürekli olarak var olabilmesini amaçlamaktadır. E-ticarette sürdürülebilirlik, işletmelerin çevresel ve toplumsal etkilerini azaltarak uzun vadeli başarı ve toplumsal fayda sağlama hedefine odaklanarak, e-ticaretin geleceğinde önemli bir konumda bulunmaktadır. Bu perspektif, tüketicilerin giderek artan bir şekilde önem verdiği bir faktör haline gelmektedir. E-ticarette sürdürülebilirlik bugün uzun süre hayatta kalmak isteyen e-ticaret şirketleri için elzemdir. E-ticaret platformları, çevreye olan etkilerini minimize etmek için stratejiler geliştirmekteler. Bu stratejiler arasında karbon ayak izini azaltma, enerji verimliliğini artırma, sürdürülebilir ambalajlama, geri dönüşüme olanak sağlama ve çevre dostu tedarik zinciri yönetimi yer alabilir. Ayrıca işyerindeki atığı yenilenebilir enerjiye dönüştürme, lojistik yönetimi ve sosyal sürdürebilirlik konusunda marka iletişimleri de dâhildir. Çoğu müşteri, belirli bir markanın gösterdiği değerlere olan ilgiden dolayı ürün satın alır. Şu anda, tüketiciler, değerlerine uygun olan şirketleri desteklemek istiyorlar. Örneğin, ABD’de yapılan bir araştırmada müşterilerin yüzde 46'sı ürünleri aktif olarak hayır kurumlarına bağışta bulunan bir şirketten satın almayı tercih etmekte. Ülkemizde bu konuda çok başarılı e-ticaret markalarımız mevcut olması ve sayısının artması bizi sevindiriyor. Sürdürebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk, aslında tüketicilerin satın alma kararlarını etkiliyor ve 2024 yılında daha fazla e-ticaret mağazasının sürdürülebilir kaynak, ambalaj ve üretimi öncelikli hale getirmeye başlayacağını öngörüyorum.

• Sosyal Ticaret Evrimi Artarak Devam Edecek

 

2024'te sosyal medya ile etkileşim, e-ticaretin merkezinde büyük bir yükseliş yaşayacak. Daha önceki yazılarımda vurguladığım gibi, Instagram ve/veya Facebook uygulamaları, alışveriş deneyimini baştan aşağı değiştirecek kilit faktörler olabilir. Örneğin, Instagram'ın ‘Şimdi Alışveriş Yap’ özelliği, sosyal ticarette çığır açtı. Geçmişte markalar, sadece marka bilinirliği oluşturmak ve potansiyel müşterilere rehberlik etmek için sosyal medya platformlarına güvenirdi. Ancak günümüzde markalar, sadece pazarlamayla kalmayıp aynı zamanda doğrudan sosyal medya üzerinden satış yaparak yeni bir norm haline geldi. İşletmeler, bu platformları ürün sergileme, müşterilerle etkileşim kurma ve trafiği e-ticaret mağazalarına yönlendirme potansiyeli konusunda giderek daha fazla farkındalık kazanıyor. Sosyal medya platformları gelişmeye devam ettikçe, yeni bir iş modeli olarak yalnızca bir trend değil, e-ticarette oyunun kurallarını baştan yazacak temel bir değişim olacaktır.

• Sesli Ticaretin Yükselişi (Sesle Alışveriş)

Amazon Alexa ve Google Assistant gibi sesli asistanların yaygınlaşması, sesli alışverişte yeni bir çağ başlatmak üzere, ses teknolojisi gelişmeye devam ettikçe, işletmelerin de uyum sağlaması ve müşterilere sürekli gelişen e-ticaret ortamında rahat ve sorunsuz alışveriş deneyimleri sunması gerekiyor. Öncelikle engelli insanların web üzerinden elektronik alışveriş yapmasına olanak tanıyan elektronik olarak etkinleştirilmiş alışveriş imkânlarının geliştirilmesi önemli zira hızlı büyüme nedeniyle, ses asistanı teknolojileri sorgulanan her şeyin tam açıklamalarını sunmaya yaklaşıyor. Ses tabanlı alışveriş, sesli asistan hizmeti sunan şirketlerin e-ticaret web siteleri altyapılarına dâhil olmadan tamamlanmaz. Bu nedenle ses asistanlarını yöneten organizasyonlar, ürünler ve ürün açıklamaları hakkında bilgi sağlamak için firmalar ile iletişim noktasında daha açık olmalıdır.

• Online Araştır, Mağazadan Satın Al - ROPO (Research Online, Purchase Offline)

Dijital dünyada yaptığınız yatırımın aynı zamanda mağazanızda satışlara nasıl dönüştüğünü takip etmek zor olabilir. Neyse ki ROPO (Online Araştır, Çevrimdışı Satın Al), gelecek yıl daha gelişmiş ve güvenilir hale gelecek ve perakendecilere dijital reklamlarının mağaza satışlarına nasıl katkıda bulunduğunu doğru bir şekilde ölçmelerine yardımcı olabilir. ROPO (çevrimiçi araştır, çevrimdışı satın al), alışveriş yapanların şahsen satın almak için bir yere gitmeden önce ürünleri çevrimiçi olarak keşfettiği ve araştırdığı bir tüketici trendidir. Sosyal medya, mobil takip/yer belirleme, mobil ödemeler, mağaza envanteri, analitik araçlar, CRM sistemleri ve daha fazlasından bilgileri birleştirerek, hangi reklamların ve site sayfalarının tüketicileri mağaza satın almaya yönlendirdiğini belirler. Bu değerli bilgi, hangi dijital reklamların en etkili bir şekilde satışlara katkıda bulunduğunu bilerek, e-ticaret işletmelerinin daha yüksek dönüşüm, daha hedefli kampanyalar oluşturmalarına ve online yaptıkları şeyin tüketicileri için anlamlı olduğundan emin olmalarına yardımcı olabilir. Önceki konulara ek olarak, Mobil Teknoloji ve 5G'nin etkisi altında Mobil Alışverişin Pazar Hâkimiyeti, tüketicilere daha hızlı, akıllı ve kişiselleştirilmiş bir alışveriş deneyimi sunarak önemli ölçüde artacak. Aynı zamanda, e-ticaretin geleceğinde güven ve şeffaflık konularına odaklanan bir başka belirgin trend ise blok zinciri (blockchain) teknolojisinin yaygın olarak benimsenmesidir. Önümüzdeki yıllarda şirketler, ürünlerini ve tedarik zincirlerini baştan sona blok zinciri ile güvence altına alarak müşterilerine tam bir şeffaflık sunma konusunda çaba gösterecekler ve yatırım yapacaklar. Özellikle, bu teknoloji sayesinde ödeme işlemleri daha güvenli hale getirilecek ve sahtecilik girişimleri etkili bir şekilde engellenebilecektir. Müşteriler, çevrimiçi alışveriş yaparken ürünlerin gerçekliğinden emin olacakları için daha fazla güven duyacaklar ve böylece çevrimiçi alışveriş deneyimleri daha olumlu ve güvenli bir hale gelecektir. Öte yandan e-ticaretin kronik sorunu olan teslimatlar ve teslimat süreleri 2024 yılında da gündemde kalacak. Artık tüketiciler sadece hızlı teslimat süreleri istemiyor, bunu bekliyorlar. Bazı durumlarda, aynı gün veya ertesi gün teslimat için daha fazla para ödüyorlar. Tüketicilere bu seçenekleri sunmazsanız, bunu yapan rakiplerinize yönelebilirler. İlk önce iki günlük teslimat vardı. Sonra ertesi gün. Şimdi, aynı gün teslimat, markalardan beklenen son e-ticaret trendi. Alışveriş yapanların neredeyse yarısı, aynı gün teslimatın onları online alışveriş yapmaya daha fazla teşvik ettiğini söylüyor. Statista'ya göre bu trend, 2024 yılında 14,9 milyar dolar değerinde olması tahmin edilen bir aynı gün teslimat pazarına katkıda bulunuyor. Sonuç olarak… E-ticaretin yapısı her zaman teknolojik ilerleme, değişen müşteri tercihleri ve küresel olaylar nedeniyle değişiyor. 2024'e doğru ilerlerken, bu gelişmeleri benimseyen şirketler başarılı olacak ve elektronik ticaretin karmaşık dünyasında daha hızlı ilerleyebileceklerdir. Artırılmış gerçeklikten yapay zekâ tarafından yönlendirilen kişiselleştirmeye, sürdürülebilirlik girişimlerinden sesli ticarete ve sosyal ticarete kadar tercih ettiğiniz konu ne olursa olsun, e-ticaret için büyük fırsatlar önümüzde duruyor. E-ticaret, bir iş modeli olarak geleceğin ta kendisi…