Dünya Bankası, sürdürülebilir tarım sektörünü desteklemek amacıyla Türkiye’ye sağlanacak 341 milyon dolarlık krediyi onayladı.

Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre; 341,27 milyon dolarlık kredi, Türkiye İklim Akıllı ve Rekabetçi Tarımsal Büyüme Projesi (TUCSAP) kapsamında kullanılacak.

80 BİNDEN FAZLA ÇİFTÇİ FAYDALANACAK


TUCSAP, yaklaşık 14 milyon hektarlık bir alanı kapsayan toprak ve arazi bilgilerinin daha iyi toplanmasına ve kullanılmasına, hayvan hastalıkları takip ve teşhis olanaklarının geliştirilmesine ve kaynak verimliliğini iyileştirmek ve zararlı karbon emisyonlarını azaltmak için kullanılan teknolojilerin uygulamaya konulmasına yardımcı olacak. Projeden 80 binden fazla çiftçi, hizmet sağlayıcı ve veteriner doğrudan yararlanacak. TUCSAP, tarım sektörünün uzun vadeli sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunacak, gençler için iş fırsatları sağlayacak, dışa göçün önlenmesine katkıda bulunacak ve kırsal alanlarda refah düzeyini yükseltecek.

HEDEF, SIFIR KARBON EMİSYONU


Proje faaliyetleri, tarım sektöründe kadınların çalışma koşullarının iyileştirilmesine de katkı sağlayacak. Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Auguste Kouame; Dünya Bankası’nın tarım sektöründe üretkenliği, kaynak verimliliğini ve iklim etkilerine karşı dayanıklılığı arttırmaya yönelik stratejiler belirlediği ve uyguladığı bir dönemde, Türkiye ile iş birliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Projenin Türkiye’nin 2053’e kadar net sıfır karbon emisyonu hedefine ulaşmasına yardımcı olacağını umduğunu dile getiren Kouame, “Türkiye'nin tarımsal gıda alanında sürdürülebilir dönüşüm sürecinin desteklenmesi, özellikle tarımsal gıda alanında ülkenin en büyük ticaret ortağı olan ve AB Yeşil Mutabakat girişimi yoluyla iklim eylemlerini teşvik eden Avrupa Birliği ile olan ticaret fırsatlarını koruyup geliştirirken, aynı zamanda sektörün rekabet gücünü de arttıracaktır” dedi.